Информация и Въпроси

0884 241 988 / (02)4010515 Pochivam.BG e-mail

Без такса резервация!
Безплатна анулация на повечето резервации!

Потърси хотел / почивка:

* незадължително
 (€ общо)

Хотели в България (1089)

Празници и събития

Уеб камери на живо в България

Препоръчани хотели в Гърция

Хотели в София

Кралицата на фадото Мариза пристига отново в България през 2011 в София

Кралицата на фадото Мариза пристига отново в България през 2011 в София - Пакети за почивка

Кралицата на фадото Мариза пристига отново в България през 2011 - предложения за хотелско настаняване

Показани са общи цени за настаняване на двама възрастни в двойна стая за 1 нощувки в периода 31 Март 2011 - 1 Април 2011. Показани са само хотели с налични стаи за периода.

име на хотела
рейтинг
обща цена
Разстояния
удобства
рез.
разстояние до център разстояние до ЖП гара разстояние до летище паркинг в хотела ресторант в хотела интернет в хотела Вътрешен или външен басеин Спа център в хотела

Кралицата на фадото Мариза пристига отново в България през 2011

Кога: 31 март 2011

Къде: Зала 1 на НДК, София

Световноизвестната португалска певица Мариза ще пее на 31 март 2011 в зала 1 на НДК. Концертът е по покана на „БГ Саунд Стейдж”.

Мариза е едно от най-големите европейски музикални открития през последните години. Смятана е за най-успешната фадо певица след легендарната Амалия Родригеш, за „сензация в музикалния свят”. Мариза прави концерти на четири континента с огромен успех и при напълно разпродадени зали – от Карнеги хол в Ню Йорк, Уолт Дисни концерт хол в Лос Анджелис, Роял Албърт хол в Лондон, до операта в Сидни. Преди две години тя пя в столичната зала „България”, която, естествено се оказа тясна за нейните почитатели.

Мариза е истинска звезда – когато тя пее, музиката й е с толкова покоряваща и неустоима сила, че остава завинаги в сърцата на зрителите. Нейното фадо бързо преминава границите и влиза направо в душата. На сцената Мариза има характерното за този музикален стил излъчване и елегантно поведение, което буквално омагьосва публиката и тя остава в плен на прекрасната певица и жена.
Мариза е родена през 1973 г. в Мозамбик от смесен брак между африканка и португалец. Затова тя казва, че половината от нея е много, много португалска, а другата много, много африканска. Семейството й се мести в Португалия, когато е едва 3 годишна. Това позволява на Мариза да се потопи в духа на фадо къщите. Започва да пее фадо още преди да се научи да чете. Баща й скицира малки рисувани истории, за да й помогне да запомня текстовете. Едва 5 годишна, тя се включва в непринудените надпявания вечер в семейния им ресторант в „Маурария” – един от лисабонските квартали с традиционна атмосфера.

Мариза получава национално признание през 1999 г. като специален гост на трибют-концерта в чест на Амалия Родригеш в Колизеума на Лисабон и Опорто. Тя веднага привлича интереса на публиката и медиите и през 2000 г. получава наградата „Voice of Fado” на Португалската национална телевизия. Именно тя е избрана, за да представи фадото пред рок иконата Стинг, с когото през 2004 г. пее в дует при откриването на Олимпийските игри в Атина. Нейното международно признание е забележително. Британската радиостанция BBC Radio 3 трикратно я обявява за най-добра уърлд певица. Мариза е първият португалски изпълнител номиниран за наградата Грами в категория за най-добър албум, както и в категорията за най-добър изпълнител.

Мариза издава първия си албум „Fado Em Mim” още на 26 години. Той съдържа класически фадо изпълнения, както и шест оригинални композиции, като всяка една от тях докосва сърцето и душата на слушателя. Продадени са над 500 000 копия. Проектът е спечелил няколко отличия, между които и „German Critic Award” и наградата “European Border Breakers Award” на фестивала MIDEM в Кан.
През юли 2005 г. Мариза е почетен гост на музикалния фестивал Live 8. През същата година португалското подразделение на УНИЦЕФ й дава почетното звание Посланик на добра воля. През 2006 г. в Австралия тя получава наградата Helpmann Awards в раздел Best International Contemporary Concert, а в Португалия — националния “Златен глобус” за “най-добър индивидуален изпълнител”. До сега Мариза издава общо 7 диска, повечето от които тройно и четворно платинени. Те й носят много престижни награди и фенове от цял свят. Например албумът Transparente, записан през 2005 г., е издаден в Бразилия. Той заема първо место в хит-парадите в Португалия и влиза в десятката на най-популярните албуми в останалите европейски страни.

Източник на новината

 

Хотели в София

Престоящи събития в София

Промоции в София

Новини от София

София

 
BlogБлог на Pochivam.BG