Информация и Въпроси

0884 241 988 / (02)4010515 Pochivam.BG e-mail

Без такса резервация!
Безплатна анулация на повечето резервации!

Потърси хотел / почивка:

* незадължително
 (€ общо)

Хотели в България (832)

Уеб камери на живо в България

Препоръчани хотели в Гърция

Хотели в Албена

Албена - Места за посещение

Очарованието си курортът Албена дължи не само на поддържаните си плажове, красива природа, чисто море и минерални извори и шикозни хотели, но и на богатството от забележителности. Природният резерват Балтата, който представлява 180 декара лонгозна гора край река Батова, е място, където ще срещнете уникална растителност. Част от прочутата гора Балтата е защитен резерват. Обичате природата? Не пропускайте да посетите Ботаническата градина в Балчик, намираща се на около 10 км. от Албена, там Ви очаква богат свят от растителни видове. Друга местна забележителност е архитектурно-парковият комплекс Дворецът – резиденция на румънската кралица Мария в началото на 20 век.
На 3 километра северозападно от Албена се намира селцето Оброчище, в което интерес представлява крепостта датираща още от времето на Османското владичество.

Ако обичате да правите снимки на спиращи дъха пейзажи, грабвайте фотоапарата и се насочете към брегът между Aлбена и Кранево. Той е много висок и ако минете оттам, ще имате възможността да заснемете уникални снимки, които, разбира се, по нищо няма да отстъпват на картичките, които красят базарите в Албена.

Кранево е популярно сред туристите с римската си крепост и с привлекателните за туристите минерални извори.

Аладжа манастир е света обител, разположена сред гориста местност на разстояние 14км от Варна. На турски език “аладжа” значи “шарен” и оттам и името на манастира дадено му поради ярките стенописи изпълнени с цвят от времето на ранното Средновековие, които са открити там.

 

Хотели в Албена

Промоции в Албена

Новини от Албена

Албена

 
BlogБлог на Pochivam.BG
 

Warning: file_put_contents() [function.file-put-contents]: Only 0 of 83157 bytes written, possibly out of free disk space in /usr/hosting/ebusiness-bg/hotels.ebusiness.bg/func.caching.php on line 249