Информация и Въпроси

0884 241 988 / (02)4010515 Pochivam.BG e-mail

Без такса резервация!
Безплатна анулация на повечето резервации!

Потърси хотел / почивка:

* незадължително
 (€ общо)

Хотели в България (830)

Уеб камери на живо в България

Препоръчани хотели в Гърция

Хотели в Арбанаси

Арбанаси - Почивка за уикенда

Сред тишината и спокойствието на невероятната природа тук,ще имате възможност да си осигурите една истински разтоварваща почивка.

Арбанаси уикенд оферта - предложение за уикенда

Ден1- петък

Пристигане и настаняване в избрания от Вас хотел. Първото нещо,от което обезателно трябва да се възползвате е да се насладите на великолепната гледка към двореца Царевец. Със своя архитектурен резерват Арбанаси е един от стоте национални туристически обекта. Интерес тук представляват монументалните къщи и църкви на селцето, които бихте могли да разгледате като си организирате една вечерна разходка из него.

Ден2- събота

Закуска.
Само по себе си Арбанаси е забележителност.
Старинните къщи на селото са строени през Възраждането и наистина са уникални.Известни в Арбанаси са: Констанцалиевата къща, Хаджиилиевата къща, Кандиларовата къща, Хаджиниковата къща, Къщата на Чамуров и други. От самото село се разкрива страхотна гледка към Царевец и Трапезица, които са сред най-посещаваните културни дестинации в страната. В селото има и забележителни църкви ,а в околностите на Арбанаси се намират много прочути манастири. Внимание заслужават Арбанашкият манастир "Успение Богородично" и "Св. Николай", църквите "Св. Георги", "Св. Атанас", "Св. Димитър" и "Рождество Христово" също ще Ви впечатлят. Задължително е да посетите тези уникални исторически паметници.

„Света гора”- така се нарича третият хълм на Велико Търново(наред с Царевец и Трапезица)- друго пленяващо с красотата си място, което в никакъв случай не трябва да пропускате. Част от миналото и настоящето на града той е своеобразен негов символ. В миналото хълма се е ползвал със славата на културно и духовно средище. Тук е имало множество църкви и манастири, най-големият , от които се е наричал "Св. Богородица Одигитрия", но е бил разрушен по време османското владичество.

Ден3- неделя

Закуска. Свободен предиобед. На обяд освобождаване на хотела.

Арбанаси - Хотели за уикенда

Показаните цени на хотели са за уикенд пакет за следващия уикенд с две нощувки (петък и събота) на двама възрастни в двойна стая.

Хотелски Комплекс Извора, Арбанаси паркинг в хотела ресторант в хотела Вътрешен или външен басеин  Спа център в хотела

Хотелски Комплекс Извора, Арбанаси

разстояние до център: 230 м
разстояние до летище: 183km to airport plovdiv

Издържан изцяло в традиционният арбанашки стил, хотелският комплекс умело съчетава старинна сграда със 150 годишна история и два новопостроени архитектурни ансамбъла. Предлага на своите гости ресторант с лятна и две зимни градини, парково пространство, открит басейн и спа център, детски кът и мини зоопарк.

повече за хотела
3
рейтинг:
Включена закуска
обща цена:
184 лв
резервирай
 

Хотели в Арбанаси

Промоции в Арбанаси

Новини от Арбанаси

Арбанаси

 
BlogБлог на Pochivam.BG