Информация и Въпроси

0884 241 988 / (02)4010515 Pochivam.BG e-mail

Без такса резервация!
Безплатна анулация на повечето резервации!

Потърси хотел / почивка:

* незадължително
 (€ общо)

Хотели в България (1090)

Празници и събития

Уеб камери на живо в България

Препоръчани хотели в Гърция

Къщи за гости Тинтява и Невена Хотел 1 от 1 в Боженци

(по: 

)

От: До:
Възрастни: деца:

забавление:

Само на 15 км от Боженци се намира град Габрово. Градът открай време се слави с пестеливостта и остроумието на своите жители. Това е и причината тук да се намира единственият в света "Дом на хумора и сатирата". В близост до Габрово е и местността "Узана", в която е локализиран географският център на България.

Габрово е известен и с уникалния си квартал-възстановка на българския бит, култура и занаятчийство "Етър". В архитектурно-етнографския комплекс ще откриете единствената в България сбирка на възрожденска техника, задвижвана от вода. Тя съдържа десет обекта и е една от богатите и добре организирани технически сбирки сред европейските музеи на открито. Водното колело се е превърнало в емблема на Етъра.

От Боженци тръгва маркирана туристическа пътека, по която за около два часа може да се стигне до Трявна. Градът се слави с традициите си в дърворезбата и иконописа. Той е родно място на личности като Петко и Пенчо Славейкови, Ангел Кънчев и др. Гордостта на Трявна са къщите - музеи. Колкото и невероятно да звучи, в китното градче може да се разгледа и "Музей на азиатското и африканско изкуство". Всеки посетител може да си почине сред красивата зеленина в градинката пред музея, докато слуша успокояващото ромолене на фонтанчето в нея.

 В този регион можете да посетите и Дряновския манастир. Това кътче на България запленява с богатото разнообразие на отвесни скални венци, пещери, уникални релефни форми, растителен и животински свят. Приказната манастирска клисура има древна история, a съвременният манастир е една от десетте най-почитани светини на Българската православна църква, национален исторически паметник и предпочитан туристически обект.

Пещерата "Бачо Киро" се намира в района на Дряновския манастир, в живописните каньони на р. Андъка и р. Дряновска. Тя е археологически обект от национално значение. Тук са намерени останки от първобитни хора, живели в пещерата.

От центъра на село Боженци можете да поемете по екопътеки за селата Кумани и Скорците, местността "Марина Дупка", както и екопътеката до град Трявна. Насладете се на красивата природа в околността, подишайте чист въздух и се отдайте на истинско здравословно пътешествие.

 


 

Хотели в Боровец

Боровец

Промоции в Боровец

Новини от Боровец

 
BlogБлог на Pochivam.BG