Информация и Въпроси

0884 241 988 / (02)4010515 Pochivam.BG e-mail

Без такса резервация!
Безплатна анулация на повечето резервации!

Потърси хотел / почивка:

* незадължително
 (€ общо)

Хотели в България (1086)

Празници и събития

Уеб камери на живо в България

Промоции в България (1432)

Препоръчани хотели в Гърция

Великден 2011

Великден 2011- Великденски промоции за почивка в България, отстъпки, намаления. Идеи за Великденска почивка на море, на планина или спа.

Предложения за Великден 2011 - Препоръчани хотели

Всички Предложения за Великден 2011

Хотел Период Тип промоция Промоция резервирай

Великденски празници 2011

Великден е един свят християнски празник, който докосва до сърцето на всеки от нас. През 2011 Великден ще празнуваме на 24ти и 25ти Април. Великденската ваканция е не само повод да се отдадем на спокойствието, търсенето на вътрешния мир, вярата в по-добрия свят и красотата на утрешния ден. Дните около Великден са идеален повод да се съберете семейството за една Великденска ваканция. Понякога колкото и да се стараем да свършваме нещата навреме, хаотичните ни дни се редят един след друг и забравяме колко е важно да откраднем малко време и за себе си.

Идеи за почивка Великден 2011

Има много дестинации в България, които си струва да бъдат отново посетени и заобичани с други очи точно на Възкресение Христово. Понякога колкото и банално да ни се струва цял един живот не стига, за да опознаем сърцето на родината си. А то е там, където се чувстваме най-добре, най-желани, най-спокойни и одухотворени. Има много дестинации за почивка в България, които предлагат изкушаващи Великденски пакети и предложения за нашето семейство и приятели.

Много българи обичат да се потaпят в специфичната романтика на Велико Търново, да се разходят по тесните калдъръмени улички, да се изкачат до Царевец и да похапнат вкусно в някоя гостилница след като са си купили поредния ръчно изработен сувенир от Задругата на майстора.
Ако копнеете за красиви залези, ранно пролетно слънце и прозрачни морски води, Вашият пристан за Великден 2011 може да е Албена, Златни Пясъци или морската ни столица Варна. Албена се намира непосредствено близо до Балчик и Великденската ваканция е добър повод да посетите Ботаническата градина. Друга местна забележителност е и уникалния комплекс Дворецът, който е бил резиденция на румънската кралица Мария.

Продължаваме към слънчева Варна , където морските гларуси ще Ви посрещнат с радостните си песни, за да Ви припомнят, че Варна е дестинация за туризъм през цялата година, включително и Великден. Катедралният храм във Варна е окъпан в чудна светлина нощем и със сигурност ще искате да направите една панорамна снимка. По време на Великденската си почивка във Варна не пропускайте и Храм "Свети Николай Мирликийски Чудотворец", където да запалите една свещичка за святия християнски празник, отбелязващ Възкресението Иисусово. Продължаваме към Морската Градина на Варна, където може да се разхождате безгрижно и да се радвате на морската шир. Ако сте с кола, то препоръчваме Ви да се отправите един ден и към Аладжа манастир, който отстои на едва 14км от Варна. На турски език “аладжа” значи “шарен” и манастирът е наречен така поради ярките стенописи изпълнени с цвят от времето на ранното Средновековие.

Ако се чудите дали да не се отправите към някое спокойно местенце за Великден Ви препоръчваме Ловеч. Можете да посетите Деветашката пещера, закрития мост на Колю Фичето и да се усетите романтиката на малкия град.
Ние сме влюбени в красивата природа през цялата година, но пролетта кара всичко около нас да се събуди за свежестта на утрешния ден, покрит с роса и щастие. Ето защо за Великден 2011 Ви предлагаме чудните природни красоти на Девин, популярен СПА курорт, благословен с чудотворни минерални води и спокойна атмосфера.

Великден се празнува навсякъде в България и е един от най-почитаните празници в православния календар.

Възкресение Христово и Великденски празници в България 2011

Възкресение Христово е денят, в който Иисус Христос е бил разпънат и впоследствие възкръсва. Днес ние, християните, почитаме празника с молитви и църковни служби в Божия храм. Празнуваме Възкресение Христово, защото Иисус Христово е възкръснал от мъртвите и се издигнал в Рая. Великденските яйца и зайчета са неизменен елемент на Великденските празници, пролетния фестивал на възобновяването на живота.

Датите на Великата Неделя от Страстната седмица варират от година на година като през 2011 Велика Неделя се пада на 24 април 2011. Великден не е фиксиран празник, удобен е, защото не се случва на един и същи ден всяка година. Повече относно датите на Великден, моля, прочетете в нашия блог.

Датите варират, защото се изчисляват по лунния календар. Великден е винаги първата неделя, след първата цяла луна след 21 март. Великден се празнува по религиозни и светски канони, но е празник, който обединява вярата на голямото християнско семейство по света. Традиционни чествания и за Великден 2011 ще са нощното бдение, запалването на Великденските свещи, пеене на химни, четене на Стария Завет и Св. Причастие.

Време е за слънце- Великденски пакети 2011

Великден е първият ни сигурен шанс да се оттърсим от бремето на отминалата зима, да си подарим глътка свеж въздух през пролетта и да порадим на семейството си истинска почивка. Хубаво е, всъщност, че може да изберем измежду множество ваканционни дестинации за Великден, да се спрем на по-слънчева дестинация като Златни Пясъци или планинските красоти на Троян, да изследваме културната ни съкровищница в Русе, неслучайно наричан ‘малка Виена’, да посетим етнографския резерват Широка Лъка или да изпратим зимния сезон в Банско или Пампорово.

Независимо дали търсите кратка почивка за уикенда или пълно презареждане на силите в няколко дни около Великден 2011 със сигурност идеалната възможност е да вкусите от многоликата България, която се събужда от зимен сезон и природата ни привества в градината на красотата.

Великден е чудесна възможност да открадне това време, което децата искат да прекарат с Вас и с неизброимо многото оферти за Великден 2011 имате един чудесен микс от идеи за почивка, които гарантират, че Вашите Великденски ваканции ще се запечатат трайно в съзнанито на близките Ви.

Колкото и да се различават интересите на членовете на семейство винаги имате хиляди възможности да удовлетворите желанието на всички, ако сте решени да се възползвате от шанса да релаксирате и да отдадете почит на най-светлия християнски празник- Великден.