Информация и Въпроси

0884 241 988 / (02)4010515 Pochivam.BG e-mail

Без такса резервация!
Безплатна анулация на повечето резервации!

Потърси хотел / почивка:

* незадължително
 (€ общо)

Хотели в България (1090)

Празници и събития

Уеб камери на живо в България

Препоръчани хотели в Гърция

Хотели в Елените

Елените - Места за посещение

Културни и природни забележителности-какво да видим в и около Елените

Близостта на Елените до Стара планина предлага отлични възможности за разходка сред природата. Прекрасните паркове и алеи в Елените са предпочитани места за следобедна разходка, те разкриват магнетични пейзажи към зелените планински върхове като че ли докосващи безкрая и спиращи дъха морски гледки. Близо до Елените са морския курорт Несебър, подходящ и за културно-опознавателен туризъм, и нос Емине, най-източната точка на България. Нос Емине е 60м отвесна скала, надвеснала над морската шир. Ако искате да се потопите в историята, разгледайте запазените останки от древната средновековна крепост Емона. Местността наоколо се нарича Палеокастро. Счита се, че в миналото много отшелници са живели около скалите. В местността има останки от средновековен манастир и морски фар.

Свети Влас е най-близко разположения курорт до Елените. Неговата история датира от 2ри век, когато е съществувал като тракийско селище, наречено Лариса. Свети Влас е морски курорт, който днес привлича туристите с дивната си природа, чисти плажове и модерно яхтено пристанище.

Несебър, древната Месембрия, се намира само на 8км от Св.Влас. Несебър се намира на живописен полуостров, вдаден в морето. Няма начин да не се впечетлите от историческите и архитектурани паментици, които създават чувство за гордост и Ви карат да си мислите какво чудно нещо е човешкия талант и въобръжение. Ако обичате да посещавате църкви и манастири, то нека Ви кажем, че броят на църквите е най-голям в Несебър-около 41 и всяка от тях заслужава да бъде посетена, заради уникалния архитектурен стил на постройката и добре запазените иконописи. Ако сте решили да постоите повечко в Несебър, не пропускайте да взете плажната кърпа и банските, защото може би сте чували, че малко са курорти по нашето Черноморие, които предлагат такива чудесни плажове като тези в Несебър. Плажната ивица на Несебър е покрита с дребен, златист пясък, а морето е чисто и спокойно. Несебър е известен с хубавите си пясъчни дюни.

 
cache load