Информация и Въпроси

0884 241 988 / (02)4010515 Pochivam.BG e-mail

Без такса резервация!
Безплатна анулация на повечето резервации!

Потърси хотел / почивка:

* незадължително
 (€ общо)

Хотели в България (1089)

Празници и събития

Уеб камери на живо в България

Препоръчани хотели в Гърция

Хотели в Златни Пясъци

Златни Пясъци - Места за посещение

Златни Пясъци – златни плажове и множество забележителности

Природният парк Златни Пясъци е обявен за за защитена природна територия през 1943 г. Днес площта му е 1320,7 ха, общата дължина е 9,2 км, а средната ширина - 1,2 км. Съгласно критериите на Световния съюз за защита на природата (IUCN) паркът е поставен в пета категория защитени територии. Горските масиви на природния парк следват крайбрежната линия и обграждат курортния комплекс “Златни пясъци” . Двестагодишния чинар е друга забележителност на природен парк Златни пясъци. С внушителните си размери(височина 200 м и обиколка на ствола 4 м) вековното дърво впечатлява всеки посетител на Природния парк.

Курортният комплекс Ривиера близо до Златни пясъци и предлага уникално съчетание на уютна атмосфера и морски бряг през цялата година. Не е преувеличено да кажем, че всичко във Ривиера е изградено за най-взискателните.

Имате ли повечко свободно време това лято? Искате ли да разнообразите списъка си с места за посещение и да се отдалечите от фините плажове на Златни Пясъци? Не пропускайте да посетите Аладжа манастир, един от многото скални манастири от Средновековието. Манастирът се намира сред красива горска местност, на около 17 км от Варна. Името Аладжа е от турски произход и означава шарен. Манастирските помещения са разположени на две нива, издълбани в отвесен скален масив. От 1906г. манастирът функционира като музеен и туристически обект. Обявен е за една от Българските светини и за национален паметник на културата.

Ако наистина обичате природата, полюбувайте се пълноценно като посетите Узун кум -разкошна местност дълга около два километра.

 

Хотели в Златни Пясъци

Промоции в Златни Пясъци

Новини от Златни Пясъци

Златни Пясъци

 
BlogБлог на Pochivam.BG