Информация и Въпроси

0884 241 988 / (02)4010515 Pochivam.BG e-mail

Без такса резервация!
Безплатна анулация на повечето резервации!

Потърси хотел / почивка:

* незадължително
 (€ общо)

Хотели в България (829)

Уеб камери на живо в България

Промоции в България (3832)

Препоръчани хотели в Гърция

Почивка на планина в България – очите на Седемте Рилски езера

26.05.2013

Едно от невероятните места, които олицетворяват красотата на България, са Седемте Рилски езера. Намират се в Северозападната част на Рила и пленяват с красота и величие. Разположени са стъпаловидно, между 2100 и 2500м. надморска височина, а името на всяко едно от тях е определено спрямо формата и особеностите му. На най-голяма височина се намира Сълзата.

Тя притежава кристално чисти и прозрачни води. Второто е и най-дълбокото езеро в страната-37,5м, притежаващо идеална овална форма, това е Окото. Бъбрека е езерото с най-стръмните брегове, а Близнака е най-голямото от езерната група. Следва Трилистника, който има ниски брегове и неправилна форма. Най-плиткото от езерата е Рибното, а най-ниското-Долното езеро, в което се изтича водата от другите. От него извира и р. Джерман.

Предизвикателно и вълнуващо е да отидеш в самата Рила. Планината предлага уникални гледки, свеж чист въздух и определено тества издръжливостта на всеки осмелил се да я опознае. Седемте езера са феномен, който всеки българин трябва да посети поне веднъж, българска гордост, която трябва да се види от всеки чужденец и усещане, което трябва да се почувства от всеки човек. Невероятно е как зловещия студ не оказва влияние на здравето ти, може би защото топлите усмивки на захласнатите хора го заличават при наличието на красота, която не се вижда всеки ден.

Ако искате да покорите красотите на Седемте Рилски Езера, разгледайте нашите предложения за хотел в Паничище, планински курорт с прекрасни възможности за ски и планински почивки. Курортът граничи с Национален парк Рила.