Информация и Въпроси

0884 241 988 / (02)4010515 Pochivam.BG e-mail

Без такса резервация!
Безплатна анулация на повечето резервации!

Потърси хотел / почивка:

* незадължително
 (€ общо)

Хотели в България (793)

Празници и събития

Уеб камери на живо в България

Препоръчани хотели в Гърция

Хотели в Свети Константин и Елена

Свети Константин и Елена - Места за посещение

Забележителности в Св.св.Константин и Елена

Както вече може би усещате след като прочетохте историята на курорта и се запознахте с облика на бившата Дружба, наистина има много причини да посетите курорта това лято. Местността се характеризира със специфичен микроклимат и висока концентрация на свободни отрицателни йони. Вечерният морски бриз нежно гали сетивата сред благоуханните смокинови и лимонови дървета, и вечно зелени кипариси, създаващи атмосфера на средиземноморско изжявяване.

Докато се наслаждавате на лятната почивка в българския морски курорт Св. Св. Константин и Елена , не бива да пропуснете да посетите редица забележителности, за които може би никога не сте подозирали.

Най-популярната забележителност е манастира, който носи името на двамата светци – император Константин и майка му Елена. Смята се, че манастирът е построен 14 – 16 век. Легендата разказва, че група избягали монаси намерили закрила в гората и открили икона на Св. Св. Константин и Елена. Тогава решили да построят малък манастир в близост до извор с бликаща минерална вода. Днес лековитата водата се използва за кръщенета, водосвети и богослужения. Всеки гост на курорта Константин и Елена може да посети и да запали свещ в Светата обител на църквата на манастира, който представлява интерес както от архитектурна, така и от етнографска гледна точка. Може би не знаете, че част от мощите на Св. Валентин се пазят в Светата обител. Те са донесени през 2006 г. от тогавашният игумен отец Серафим, който ги получава заедно с руския патриарх Алексей Втори с благословията на папа Йоан Павел ІІ и така България става третата страна след Италия и Русия, която съхранява частица от светеца. Мощите имат чудодейна сила и в Деня на влюбените двойки от всички възрасти палят свещ и се молят пред нея. Който отпие от чудодейната вода на аязмото и се прекръсти пред иконата на Св. Валентин, живее втори живот, разказват послушниците.

Другата местна атракция е дворецът Евксиноград, строен за лятна резиденция на княз Александър І Батенберг. Първоначално тя била наречена Сандрово. По-късно българската държава я откупува за сумата от 1 млн. и 400 хил. златни лева, след което я подарява на цар Фердинанд, по времето на когото това райско място се извисява до своето истинското величие.. Името на двореца идва от гръцкото име на Черно море – Euxenos pontos), а негов кръстник е княгиня Мария Луиза. В резиденцията могат да се видят 310 вида растения, царската конюшня Щала, фронтонът, пренесен тук през 1890 г. на няколко части от покрива на френския замък Сент клу от ХVІІ в. и не на последно място слънчевия часовник, подарен на цар Фердинанд от английската кралица Виктория.
Ако желаете да разнообразите почивката си в курорта, можете да посетите Варна, българската морска столица, която предлага множество атракции, забележителности, дискотеки и много, много свежо лятно настроение.

Забележителности в Свети Константин и Елена

 

Хотели в Свети Константин и Елена

Места за посещение в Свети Константин и Елена

Промоции в Свети Константин и Елена

Новини от Свети Константин и Елена

Свети Константин и Елена

 
BlogБлог на Pochivam.BG