Информация и Въпроси

0884 241 988 / (02)4010515 Pochivam.BG e-mail

Без такса резервация!
Безплатна анулация на повечето резервации!

Потърси хотел / почивка:

* незадължително
 (€ общо)

Хотели в България (782)

Уеб камери на живо в България

Промоции в България (2985)

Препоръчани хотели в Гърция

8 декември - студентски празник

Студентският празник се чества в България на 8 декември - деня на Климент Охридски, считан за един от покровителите на българското висше образование. Като неучебен ден, 8 декември е незабравим за цял живот ден за празник с колегите и за организиране на нощни купони или неколкодневни почивки извън града с колегите от потока или групата.

Предложения за 8 декември 2018 - студентски празник

Осми Декември 2018 - почивки - евтини и атрактивни оферти за Студентски празник от над 50 хотела! Мисията е възможна тази година!

Студентския празник в България на 8 декември

Осми декември, студентския празник или денят на радостта

Вече десетилетия наред 8 декември, който е добре известен и на завършили студенти, и на млади будни умове като Студентския празник, се отбелязва от поколения български студенти. Тези, които им предстои да вкусят сладките студентски години с нетърпение чакат да станат първи курт студенти и да се насладят на техния първи 8 декември- истински и незабравим.

Нашите студенти умело съчетават усвояването на знания и науки със забавлението и усмивките, с присъщите на младостта енергичност, самоувереност и оптимизъм.
И така е от далечни времена. 8 декември е денят, в който Българската православна църква е отбелязвала паметта на свети Климент Охридски (25 ноември нов стил), считан за един от покровителите на българското висше образование.

Предполага се, че студентският химн Gaudeamus igitur,написан от неизвестни автори, е използван още през 13 век. Съвременният текст е написан от скитащия немски поет К. В. Киндлебен през 1781 г., а за мелодия е използвана по-рано създадена песен от Я. Г. Гюнтер.
За пръв път студентският празник, 8 декември се отбелязва у нас през 1902 г. като празник на единствения тогава в Княжество България университет - Висшето училище. Това става факт след получаване на разрешение на Академичния съвет от 30 ноември 1902 г. Датата е отменена след 1944 г. и е заменена със 17 ноември - Международен ден на студентската солидарност. През 1939г. девет студенти от университета на Прага и по- точно лидера на протеста Ян Оплетал, са убити от нацистките окупатори; събитието става повод за обявяването на деня за Международен ден на студентите и първото му честване през 1941 г. в Лондон.

През 1962 г. празникът на висшето образование отново е възстановен на 8 декември. В продължение на годините се чества от студентите в цялата страна като студентски празник. На 28 октомври 1994 г. Съветът на ректорите обявява 8 декември за неучебен ден и за празник на българските студенти.

Остана съвсем малко време до 8 декември - празника на тези млади хора, които са най-будната част от обществото и не само в българската история. Страна, която не уважава младите си умове и будни духове, е като зрънце без път и посока. Да, защото Българският студент ще ни изведе напред и ще представи нашата малка, красива страна, пълна с талантливи хора и учени, на цяла Европа, а защо не и на целия свят. Ако има още студенти, които не са решили как да отпразнуват този изключителен ден или се чудят къде да отидат, сега е моментът!

Къде може да е купонът за 8 Декември

Може да се спретне страхотен купон някъде в България в приятно и красиво местенце, където ще ви сготвят вкусна празнична вечеря, ще се поизлежавате край топлия басейн или ще се потопите в културните забележителности с туристическа карта в ръка. В момента като че ли са най-търсени офертите за две нощувки като за някои е осигурен транспорт до определеното място. Разбира се, пътуването с влак или автобус с колегите също е част от колорита на 8 декември. Дали ще изберете да ознаменувате този неповторим ден в традиционните планински градчета Банско, Боровец, Чепеларе, ще пиете мелнишко вино в най-малкия град в България или нещо по-различно като Велико Търново, Тетевен, Троян и Арбанаси? Можете и да се поглезите със СПА оферти, които са включени в предварително зададената цена като идете във Велинград, Сандански или усетите магичната сила на Девин! Вариантите са много, защото България е благословена с райски кътчета.

Извън България е по-скъпият вариант на празнуване. Може да решите да се забавлявате цяла седмица. Ако е първи или последен празник, идеята може да ви изкуши. Въпреки че прекаралите един 8-ми декември с все още непознатите колеги могат да възразят, че за начало на студентския живот не е добро предложение. Има цял куп неща, които можете да правите с колегите си, когато сте заедно. За да да Ви бъде интересно и забавно, пробвайте нещо ново. Изберете България за Вашия студентски празник и нека този 8 декември е един паметен ден, който дори след години ще е като жив спомен в съзнанието Ви. Няма значение коя е дестинацията за Вашия 8 Декември, важно е да сте с колегите и да тече купонът!


Весели спомени, луд купон, екстремни емоции, радост, осигурете си най-хубавото място за празнуване на Осми Декември тази година и ентусиазирани разгледайте множеството Горещи оферти за Студентския празник, които са гарант за един неспирен купон!