Информация и Въпроси

0884 241 988 / (02)4010515 Pochivam.BG e-mail

Без такса резервация!
Безплатна анулация на повечето резервации!

Потърси хотел / почивка:

* незадължително
 (€ общо)

Хотели в България (1090)

Празници и събития

Уеб камери на живо в България

Промоции в България (1717)

Препоръчани хотели в Гърция

Много добри са резултатите от записванията до момента за лято 2011

18.04.2011

Много добри резултати от записванията за туристическия сезон през 2011 г. отчита до момента председателят на браншова асоциация на хотелиерите и ресторантьорите – регион “Севeроизточна България” Димитър Димитров, съобщи "Добруджанска трибуна". Преди 10 дни приключи туристическа борса, която се проведе в Берлин. Интересът към България бе много голям и резултатите вече се усещат.

В Албена , например, се очакват 30% ръст на записванията на туристи от Германия. Германците са най-пътуващите туристи и при тях престоят е по-продължителен. "Настроен съм позитивно за предстоящото лято, защото очакваме ръст от 30 на сто и от туристите от Русия", заяви Димитров.

Вече има много платени резервации, а това са сигурни посещения. За разлика от 2010 г., когато летовниците решаваха в последния момент къде да почиват, тази година са актуални по-ранните записвания. Причините са различни, но водещи са масово предлаганите през последните месеци отстъпки от 15-20% при предварителни записвания. В част от обектите по Черноморието отстъпките важат и сега, поясни Димитров. Очакванията тази година България да бъде хитова дестинация на руския пазар се базират и на факта, че отпадна монополът при превозвачите.