Информация и Въпроси

0884 241 988 / (02)4010515 Pochivam.BG e-mail

Без такса резервация!
Безплатна анулация на повечето резервации!

Потърси хотел / почивка:

* незадължително
 (€ общо)

Хотели в България (1090)

Празници и събития

Уеб камери на живо в България

Промоции в България (1717)

Препоръчани хотели в Гърция

Морска разходка до Албена – да посрещнем лято 2013

11.04.2013

Още няколко месеца ни делят от желаната лятна ваканция. Българското Черноморие предлага редица възможности за активна почивка и удобства, които ще превърнат морското ви приключение в незабравимо изживяване. Днес ще Ви разкажем за морската перла Албена. Албена е един от най-известните черноморски курорти в България. Той се намира само на осем километра от гр. Балчик и представлява дълга ивица, която е разположена на около пет километра по морското крайбрежие. Общата ширина на крайбрежието в Албена е 150 метра. Албена е открита като туристическа дестинация през 1969 година.

Албена е перлена огърлица, един от най-посещаваните курорти у нас. Дестинацията предлага много различни по своя стил и култура на обслужване хотели, които предлагат удобства за перфектната почивка. Основният поток от туристи е от българи и румънци, които търсят своето слънчево кътче през ранните летни месеци. За разлика от други морски курорти, тук не е препълнено с хотели и посетителите могат да изберат спокойната и мечтана почивка, подходяща за цялото семейство.

В този курорт има много различни хотели, които предлагат пленителни гледки към морския бряг. Основният поток туристи през ранните летни месеци е от чужденци, като например румънци. Албена е много добра дестинация за почивка със семейството Ви. Мястото е много спокойно и тихо, затова е обичана дестинация от младите семейства с деца.

Предлаганите оферти за почивка в Албена са в различен ценови диапазон, а предложенията ще изкушат всеки любител на красотата. Албена е отвъд границите на безкрайните пясъци и лазурното море. Тук ви очакват много забавления и атракции, които горещо ви препоръчваме да посетите. В непосредствена близост до курорт Албена се намира Ботаническата градина, а също така и Дворецът в Балчик. Друго интересно място, което може да посети всеки любител на туризма е резерват Балтата. Той е разположен в устието на известната река Батова. Резерват „Балтата” се намира в района на село Кранево, община Балчик, и обхваща най-долното течение на река Батова точно до курорта курорта Албена. Природен резерват Балтата обхваща най-северните части на европейската лонгозна гора, където могат да се срещнат интересни дървесни видове.

Ако сте любители и на културните забележителности, не пропускайте да посетите и село Оброчище, което привлича туристите със своята добре запазена крепост, датираща от Османски времена. На Северното ни Черноморие се намира е и село Кранево, където се намират останки от антична крепост. Освен крепостта обаче, Кранево привлича туристите и с минералните си извори. Морският бряг между Албена и Кранево е висок и грабва вниманието на фотографите, които ценят живописните пейзажи, както и предизвикателството да уловят в кадър стръмни скални образувания.

Горещи оферти за почивка в Албена