Информация и Въпроси

0884 241 988 / (02)4010515 Pochivam.BG e-mail

Без такса резервация!
Безплатна анулация на повечето резервации!

Потърси хотел / почивка:

* незадължително
 (€ общо)

Хотели в България (975)

Уеб камери на живо в България

Промоции в България (2057)

Препоръчани хотели в Гърция

България крие голям потенциал за развитие на СПА и уелнес туризъм

Анита Валентинова, infotourism.net, 28.09.2010

Според Доц. Преслав Димитров, преподавател в Югозападния университет в Благоевград и заместник-председател на Българска камара за образование, наука и култура, България заедно с Франция и Румъния правят 60 % от предлагането на СПА и уелнес туризъм в рамките на Европейския съюз. За наше съжаление България не е различима толкова ясно като дестинация, предлагаща СПА услуги.

Спа туризмът се развива стремглаво през последните 20 години. Свидетели сме на строителството на множество хотели, които не само са образци на нашия имидж, но са горди носители на традиции в туристическото обслужване. България трябва да си изгради образ в съзнанието на потребителите, за да може страната има успех като любима дестинация на българи и чуждестранни туристи. Защо дори и българинът обърна гръб на възможностите за туризъм в България? Промотирани ли са достатъчно културните и археологическите обекти в България?

Според доц. Димитров, парите вложени в реклама се връщат многократно, когато биват изхарчени по умел начин. За да е ефективна една реклама, тя трябва да съдържа така нареченото изключително предложение за продажба, което е именно това, което откликва на потребностите, на интересите на туриста, за да се насочи към определен регион, дестинация или конкретен туристически обект. Това все още трудно се различава в българските рекламни спотове.

Диференцирана реклама е необходима за различните пазари, включително и българския, за да може България да постави акцент не само върху морските си курорти, но и да открие пътя към оползотворяването на всяка възможност за пълноценна почивка в България. Дали един рекламен клип от 40 секунди е достатъчен, за да опознаем красотите на България? Отговорите на този въпрос оставяме на всички, които обичат България, но все още обмислят своя избор за почивка и това лято.