Информация и Въпроси

0884 241 988 / (02)4010515 Pochivam.BG e-mail

Без такса резервация!
Безплатна анулация на повечето резервации!

Потърси хотел / почивка:

* незадължително
 (€ общо)

Хотели в България (974)

Уеб камери на живо в България

Промоции в България (1994)

Препоръчани хотели в Гърция

Липсата на информация възпира развитието на СПА туризма

Анита Валентинова, източник: Sofia News Agency, 25.08.2011

‘Достатъчното информация е едно от най-важните неща за една туристическа дестинация’, сподели H.E. Sheila Camerer, посланик на ЮАР в България, на среща с кмета на Велинград. Цветан Симеонов също присъства на форума. Целта на посещението е била да се запознае посланика на ЮАР с потенциална на минералните извори в регион и климатичните условия на града. Велинград разполага с 45 хотела с от 2 до 5*, 20 къщи за гости и 3 балнеоложки центъра, както и 7 обществени бани, 32 минерални басейна, 20, от които са открити. Развитието на двустранните взаимоотношения в туризма е основната идея на посещението на H.E. Camerer във Велинград.

Според представители на бранша обаче, би било трудно да се привлекат туристи от ЮАР предвид разстоянието на държавата от България. Най-голям потенциал за България имат пазари като Русия, Турция и Румъния. Разбира се, не трябва да подценяваме и западните пазари. България има възможност да привлече и повече туристи от Израел. Най-големият проблем на СПА туризма в България обаче е липсата на реклама и маркетинг. Ето защо България не се промотира все още като СПА дестинация. Приходите от СПА туризъм за 2010 са 640 билиона долара.

В същото време България си остава дестинация, предлагаща чудесно съотношение между стойност и цена в Европа. Цените на българските хотели и ресторанти са около 45% от средните за Европа, а безалкохолните и спиртни напитки са 65% от средните за Европа.