Информация и Въпроси

0884 241 988 / (02)4010515 Pochivam.BG e-mail

Без такса резервация!
Безплатна анулация на повечето резервации!

Потърси хотел / почивка:

* незадължително
 (€ общо)

Хотели в България (1091)

Уеб камери на живо в България

Препоръчани хотели в Гърция

Хотели в Лозенец

Лозенец - Места за посещение

Ако сте жадни за планински приключения, можете да грабнете велосипедите и да се потопите в планинската прохлада на Странджа или природния резерват „Ропотамо”. Река Ропотамо ще ви очарова с чистите води и гъстите лонгозни гори в близост. Сигурни сме, че ще открите кътчета, останали недокоснати от човешката суета. Ако пък сте любители на преживяванията, които вдигат адреналина, не пропускайте спускането с лодка по течението на река Велека.

В самото село Лозенец посетете църквата “Св. Георги”.

 Само на 1 км. северозападно от Лозенец непосредствено преди плажната ивица на бившия къмпинг Корал се намира и пещерата Мечата дупка. Тя е наречена така преди много години, а името й са дали стари рибари, уловили двойка тюлени (морски мечки) в свойте мрежи. До пещерата се намират два райски плажа.

Други забележителности в района на Лозенец са Национален парк Странджа, реките Велека, Караагач, Дяволска. Село Велика и Ботаническата градина на семейство Серафимови се намират на 4км. югозападно от Лозенец. Ако обичате цветята, можете да си закупите цвете от градината на Серафимови.

Чудният природен резерват Ропотамо пък се намира се само на 15км. от Лозенец.

Село Резово, крепостта Кастрицион и райският залив Силистар, известен с пленителния си и девствен плаж, се намират на 25км. южно от Лозенец, точно на устието на река Резовска. 

На 14км от Лозенец пък се намира българският Стоун Хендж, светилището Беглик Таш.

Други забележителности на, които си заслужава да обърнете внимание са природният резерват Силкосия, църква Св.Св.Кирил и Методи с.Кости, Созопол - стария град, Несебър - стария град, акваапарк „Приморско”, замъка в с. Равадиново.

 
 
BlogБлог на Pochivam.BG