Информация и Въпроси

0884 241 988 / (02)4010515 Pochivam.BG e-mail

Без такса резервация!
Безплатна анулация на повечето резервации!

Потърси хотел / почивка:

* незадължително
 (€ общо)

Хотели в България (960)

Уеб камери на живо в България

Промоции в България (2363)

Препоръчани хотели в Гърция

Повече туристи в китното село Добърско

20.07.2013

Китното планинско селце Добърско близо до планинския курорт Банско се радва на огромен наплив от туристи това лято. Гостите на селото са много и мнозина от местните жители са решили да инвестират в развитието на хотелиерството и възможностите на селския туризъм. Туристическия бум в село Добърско се дължи на няколко фактора. Цените в Добърско са далеч по-изгодни от офертите за почивка в Банско. Прочутите "Добърски Баби" посрещат гостите и посетителите на тайнственото село.

Всяка вечер 12 –те „добърски съкровища“ огласят мегдана с песните си. А когато престанат да радват гостите на селото с таланта си, Добърските баби ги омайват с вкусни специалитети, ароматни баници и пити, които сами са приготвили. Почти няма къща в селото, в която да няма поне една стая, подготвена да посрещне гости и туристи, дошли да разгледат природата и местните забележителности. Все повече туристи предпочитат Добърско пред Банско за кратка лятна почивка в планината.

Едно от най-любимите места за посещение в Добърско е и уникалната църква Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат. Вкопания в земята храм се отличава с нехарактерна за България архитектура. Той е построен като трикорабна базилика, а стените му са украсени с уникални стенописи. Един от най-интересните стенописи в църквата е „Иисус Христос в ракета“.