Информация и Въпроси

0884 241 988 / (02)4010515 Pochivam.BG e-mail

Без такса резервация!
Безплатна анулация на повечето резервации!

Потърси хотел / почивка:

* незадължително
 (€ общо)

Хотели в България (975)

Уеб камери на живо в България

Промоции в България (1998)

Препоръчани хотели в Гърция

Привличаме чешки туристи със 100-те национални туристически обекта

08.02.2011

На 27 януари в Прага официално стартира проектът “100-те туристически "най" на България“. Целта на проекта е да запознае жителите на Прага, а и Чехия, с българската култура, традиция и туристически забележителности.

Проектът ще се реализира на няколко части. Първата фаза ще включва реклама на проекта с кампания по училищата и университетите, през интернет и в медиите -печатни издания на пражките кметства, безплатно разпространявани вестници, културни програми. По време на втората фаза ще бъдат разпространеи безплатни състезателни карти тип “pexeso”, изобразяващи 100-те национални туристически обекта. По 40 броя всеки месец, общо 200 картички, представящи 100-те обекта. Третата фаза е свързана с лекции, представяне на карти, книги, мултимедийни презентации на 100-те национални туристически обекта на България.

В последната фаза ще се разиграят викторини, а победителите ще спечелят уикенди в туристически хижи, пътуване до България, туристически карти и книги. Проектът ще завърши официално на 30 юни с голяма презентация на България, включваща културна програма и изложби в търговска галерия Fenix и Конгресен хотел Clarion в Прага.

На 27 януари бяха представени туристическите обекти с номера от 1 до 20, бяха раздадени първи комплект картички, увлекателна презентация на маршрут “По пътя на слънцето - Велико Търново , Трявна , Дряново, Боженци, "Етъра“ и прожекция на документален филм за “Етъра“.

Инициатор на проекта “100-те туристически "най" на България“ е Българският културен институт в Прага. Негови партньори са Българският туристически съюз (БТС), туристически агенции, Чешкият съюз за защита и природа и др.

Резервирай своя полет още днес