Информация и Въпроси

0884 241 988 / (02)4010515 Pochivam.BG e-mail

Без такса резервация!
Безплатна анулация на повечето резервации!

Потърси хотел / почивка:

* незадължително
 (€ общо)

Хотели в България (971)

Уеб камери на живо в България

Промоции в България (2319)

Препоръчани хотели в Гърция

Пътуването с лодка по Ропотамо – атракция за ценители

21.07.2013

Пътуването по река Ропотамо е една истинска атракция за туристите, не само заради живописността и уникалността на мястото, но и заради възможността да видят всеки детайл, изваян от природата, отблизо.

Природен резерват Ропотамо

Резерват Ропотамо е дом на много редки и застрашени от изчезване видове и комплекс от природни местообитания с международно значение. Природния комплекс “Ропотамо” съчетава разнообразни природни дадености, скалисти брегове, пясъчни дюни, лонгозни гори и заблатени територии. В него са включени блатото “Аркутино”, остров Свети Тома (известен като Змийския остров заради многобройните водни змии, които го обитават) и причудливите скални образувания – Лъвската глава, Веселата скала, фиорди и морски пещери.

Ако искате да разгледате отблизо резервата, най-удачният начин за това е разходка с корабче. Обиколката трае близо час и ще имате възможността отблизо да се насладите на всички красоти, които се крият навътре в резервата. Това със сигурност ще се превърне в незабравим за вас момент от мечтаната лятна почивка по Българското Черноморие! Ропотамо е само на 12км от морския курорт Созопол и в случай, че почивате в Созопол , Китен или Приморско, силно ви препоръчваме да се насладите на разходка с лодка.

През този сезон по река Ропотамо плават пет катамарана като всеки от тях разполага с 45 места. Продължителността на разходката по реката продължава един час, но преживяванията са неповторими. По време на пътуването туристите могат да видят в природния резерват елени, сърни и изключително редки птици. Впечатляващ е и скалният феномен "Лъвската глава". Повече информация за природен резерват Ропотамо можете да откриете тук.