Информация и Въпроси

0884 241 988 / (02)4010515 Pochivam.BG e-mail

Без такса резервация!
Безплатна анулация на повечето резервации!

Потърси хотел / почивка:

* незадължително
 (€ общо)

Хотели в България (974)

Уеб камери на живо в България

Промоции в България (1994)

Препоръчани хотели в Гърция

Развитието на Банско свързано с новия план на управление на парк Пирин

infotourism.net, 03.03.2011

Вчера в Банско се състоя среща на представители на управите в общините Банско и Разлог с премиерът Бойко Борисов, министърът на икономиката и туризма Трайчо Трайков, на регионалното развитие Росен Плевнелиев, на труда Тотю Младенов и експерти от Министерството на околната среда и водите.

Бяха представени пред властта вижданията за бъдещото развитие на региона. Кметовете на двете общини искат според природозащитниците пистите да се увеличат осемкратно, а лифтовете четири пъти. Иска се и строителство на два нови ски курорта в Разлог и Добринище.

Всичко това е свързано с промени в плана за управление на парк Пирин, като срокът на действие на сегашния план изтича през 2013. Новият ще бъде изготвен за 2 години като се вземе предвид и мнението на местното население, така също и на неправителствените организации. Министър Нона Караджова каза, че минералните изводи в селата Баня и Добринище създават предпоставка за развитие на СПА туризма. А ако се заложи на него, както и на еко туризма, това ще осигури заетост на курортите в периода от април до октомври, когато не могат да се карат ски.