Информация и Въпроси

0884 241 988 / (02)4010515 Pochivam.BG e-mail

Без такса резервация!
Безплатна анулация на повечето резервации!

Потърси хотел / почивка:

* незадължително
 (€ общо)

Хотели в България (971)

Уеб камери на живо в България

Промоции в България (2101)

Препоръчани хотели в Гърция

СПА почивките: релакс и здраве

Анита Валентинова, 01.04.2012

Със сигурност с най-добрите си приятели обсъждате за това колко е важна красотата и за това как добрата грижа за Вашата красота може да промени цялото Ви усещане и външен вид. Мечтаете ли за релаксираща почивка? Лятото почти е тук, но пък пролетта е идеалният сезон за една релаксираща почивка, за малко отпускащи процедури в СПА центъра или пълна рекреация на организма в някой горещ басейн с минерална вода.

СПА туризмът е едно от най-важните пера на туристическата индустрия, но корените датират от преди стотици години. Лечебната вода и калните бани допринасят много за здравето и човек може лесно да открие ползите от СПА процедурите и лековитите свойства на водата. СПА ваканцията е приключение, което напълно съживява всяка клетка на тялото ни и разведрява ежедневието.

Корените на СПА туризма намираме в миналото на историята. Лечебната вода и кални бани могат да допринесат много за здравето ни и всеки, който се е потопил в СПА приключения, бързо открива ползите от СПА и горещите минерални извори. СПА ваканцията е приключение, което напълно преобразява тялото и освежава мислите ни. Още преди хиляди години хората са използвали термалните води за терапевтични цели.

Знаете ли как е възникнала думата ‘СПА’? Смята се, че тя носи името на белгийското селище СПА, което е било много популярно през Римско време с лечебните си бани. Всъщност римляните знаят какво означава точно пълният релакс и в наши дни лечебният туризъм за здраве е предпочитан от всички, които търсят пълна рекреация и подобряване на живота във всички аспекти. Всички хора в големите градове живеят напрегнато и едва ли има някой, който не иска да релаксира и да се пребори със стреса по правилния начин. Ето как се ражда нуждата от СПА и уелнес туризма, които са неизменна част от цялата туристическа индустрия. Много пътешественици обичат тихи местенца и се фокусират основно върху възобновяването на хармонията, намиране на баланс между душата, ума и чувствата. Лечебните сили на водата са известни по цял свят и терапиите с вода са полезни за здравето ни.

Много СПА центрове предлагат различни терапии не само с вода. Някои процедури са древни и са се осъвременили с времето, но други са напълно нови и за полезни за физическата ни издръжливост и здраве. Много туристи например търсят пакети с включени йога занимания, както и различни типове масажи. Модерните СПА центрове предлагат разнообразие и широк спектър от забавления за почиващите. В общия случай, водата, използвана в тези центрове има лечебна сила, но това далеч не е всичко. Атмосферата е много отпускаща и никой не може да устои на докосването на хармонията.

Горещи минерални извори и СПА

Както и поговорката ‘Не всичко, което блести е злато’ гласи, не всички води, които извират от недрата на земята са от лечебни извори. СПА центровете предлагат различни пакети с включени занимания за цялото семейство, особено за децата. С други думи, СПА почивките са особено подходящи и за семейства. Много семейства комбинират СПА с приключения, пешеходни турове, колоездене, планинско катерене и др. След като сме се докоснали до природата и сме опознали всяко зелено кътче, няма нищо по-хубаво от това да се отпуснем в джакузито или да прогоним тревожните мисли с отпускащ масаж, нали?

Обърнете внимание, че много от минералните извори се характеризират с температура от 37 ° C до 41 ° C. Защо температурата е важен фактор? Поради високите температури, баните са идеално решение за тялото ни през студените месеци и ранната пролет, когато организмът се адаптира към новото време и климатичните промени.

За разлика от горещите минерални извори, СПА съоръженията и оборудването не са зависими от естествените ресурси в дадена област. СПА центрове съществуват и в големите градове или планинските курорти. Тъй като ниските температури влияят на промените в настроението ни и пролетта не винаги носи най-положителните емоции за всеки от нас, пролетните месеци са подходящо време да изберем СПА почивка и да се заредим с енергия.

България е една от най-достъпните СПА и уелнес туристически дестинации в Европа. Препоръчваме Ви да се възползвате от прекрасното време през април и да си подарите почивка за Великден със специален СПА пакет във Велинград, перлата на СПА туризма в България или Сандански, който ще ви изненада не само със спокойната атмосфера, но и невероятни планински гледки.