Информация и Въпроси

0884 241 988 / (02)4010515 Pochivam.BG e-mail

Без такса резервация!
Безплатна анулация на повечето резервации!

Потърси хотел / почивка:

* незадължително
 (€ общо)

Хотели в България (1085)

Празници и събития

Уеб камери на живо в България

Препоръчани хотели в Гърция

Хотели в Старосел

Препоръчани хотели в Старосел

Калина Малина Хотел, Старосел

3 звезди Хотел Калина Малина Хотел, Старосел

На територията на ВК „Старосел” отвори врати нов хотелски комплекс „Калина Малина”.
Хотелската база е бутикова и обзавеждането е предимно с природни материали. Традиционните български ръчно-изтъкани завивки, пердета и пътеки придават уют и топлина, засилени от пламъка на камина в стаите лукс.
Уникалните мебели от дърво са със сюрреалистичен акцент и подчертават чувството за хармония между човека и заобикалящия го свят. За пълноценна почивка и трайно оттегляне на стреса, стаите са оборудвани с вани и минерална вода.

Дв. стая: - резервирай повече

Хотели в Старосел - предложения за хотелско настаняване

име на хотела
рейтинг
ЕД/ден
ДВ/7дни
Разстояния
удобства
рез.
разстояние до център разстояние до ЖП гара разстояние до летище паркинг в хотела ресторант в хотела интернет в хотела Вътрешен или външен басеин Спа център в хотела

Всички хотели в Старосел - намери хотел на картата

Старосел

Уникален балнеологичен курорт в сърцето на България, която е прочут със запазените си римски постройки и известната атракция- тракийския култов център в с. Старосел, този неземен рай, благословен с мек климат и лечебни минерални извори, е чудесно място за търсещите миналото, мистерията и спокойствието...

Село Старосел се намира на около 20 км от Хисаря. Археологическият център Старосел, безспорно свидетелство за тракийската орфическа вяра по нашите земи, включва останки от няколко храма и богати кралски гробници, в които са открити златни накити, комплект от сребърна украса за конска амуниция, пълно въоръжение и др. предмети с висока научна, художествена и музейна стойност. Старосел е най-големият съхранен тракийски царски комплекс с храм-мавзолей в Югоизточна Европа, като се предполага, че той датира от времето на тракийския цар Ситалк. Счита се, че именно архитектурният комплекс от Старосел е ключ към цялостната тракийска култура по нашите земи. Днес Старосел е привлекателен туристически център.

Като заговорихме за тракийско културно наследство, да не забравим да отбележим тук и Тракийската астрономическа обсерватория, намираща се до село Старо Железаре. Тя представлява съоръжение от VІ век пр.н.е., чрез което се е установявало точното слънчево равноденствие, защото именно Слънцето е било главното божество на древните тракийски народи. Такъв тип е и известната забележителност “Стоунхендж”.

Старосел - уникален балнеологичен курорт до Хисаря on the map of Хисаря

 
cache load