Информация и Въпроси

0884 241 988 / (02)4010515 Pochivam.BG e-mail

Без такса резервация!
Безплатна анулация на повечето резервации!

Потърси хотел / почивка:

* незадължително
 (€ общо)

Хотели в България (975)

Уеб камери на живо в България

Промоции в България (2057)

Препоръчани хотели в Гърция

Хотели по северното Черноморие свалят цените в края на лятото

22.08.2011

Хотелските бази по северното Черноморие свалят цените за почивка средно с 10-15 на сто в края на лятото, съобщи председателят на Регионалната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Димитров пред БТА. Първото намаление ще бъде след 22 август, като очакванията са с него да се привлекат повече български летовници. Към средата на септември ще има ново поевтиняване с цел да се удължи сезонът.

Туристите сега отдъхват при цени от 10 лева за легло в къщи за гости до 50-60 лева за нощувка и закуска в по-висококатегорийните хотели, посочиха от асоциацията. За края на лятото базите обмислят да включат нови екстри в пакетните цени като СПА услуги например, допълни Димитров.

След туристите от Полша през този сезон и летовниците от Сърбия са преоткрили добруджанското Черноморие. През миналото лято посрещнахме само неколцина гости от западната ни съседка, а тази година в нашите бази почиваха близо 250 сърби, коментира председателят на асоциацията. Неокончателните данни за сезона показват значим ръст от 25-30 на сто при руските и румънски туристи и с около 15 на сто ръст при германците. Очакваме по-добра следваща година, още повече ако летището в Балчик заработи като гражданско и започне да посреща самолети и на нискобюджетни авиокомпании, обясни Димитров. И добави, че са започнали договарянията за следващия сезон.